Sóterápia

Napjainkban az asztma, az allergia és egyéb felső-légúti megbetegedések az egyik leggyakoribb krónikus betegségnek számítanak, melyek érintik a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt.

A sóterápia egy olyan eljárás, mellyel természetes módon kezelhetjük a légúti és az allergiás megbetegedéseket, valamint rendszeres használatával meg is előzhetjük őket.  

Ismerje meg a sóterápia jótékony hatásait!

Az akut betegségek kezelése mellett általános immunerősítésre is kiváló!

hatter
Élettani hatását tekintve a legjobb választás a parajdi rácsos szerkezetű sófal/sószoba, mely I. osztályú borovi fenyőből készül, ami mögé tenyérnyi méretű parajdi kősó darabkák kerülnek beépítésre.

A sótömbök felülete porózus, így a negatív sóionok könnyen fel tudnak szabadulni és száraz aeroszol formájában kerülnek a levegőbe, melyet belélegezve bejutnak a tüdőbe és egészen a nagyhörgőkig fejtik ki légúttisztító és nyálkahártya regeneráló hatásukat.

 A terápia hatékonysága hatványozható a sógenerátor segítségével, mely pár 10 mikron méretűre őrli a kristálysót és az így a tüdő mélyebb rétegeibe is képes eljutni.

Ez a szerkezet, rendeltetésszerű használat esetén időtálló, hosszú éveken keresztül megőrzi eredeti állapotát, minőségét.

Távol a hétköznapok problémáitól.

A parajdi sószobában a különleges hangulatvilágítást a beépített himalájai só dekorációs elemek biztosíthatják
.hétköznapi probléma

A sóterápia mellett fontos szerepet kap a feltöltődés és a relaxáció is. Egy-egy falrész vagy akár egy teljes helyiség beépíthető himalájai sótéglával, speciális megvilágítással.

Ezen relaxációs helyiségek a kedvező sóterápiás hatás mellett különleges, meleg hangulattal és a színterápia nyugtató hatásával rendelkeznek.

A parajdi és a himalájai sóterápiás helyiségek kivitelezése és alkalmazása során arra törekszünk, hogy a sóbánya adta különleges mikroklíma ugyanazon gyógyító és egészségmegőrző hatása érvényesüljön.

A természetes sóbánya gyógyközegét használjuk terápiás céllal.

Mikor van szükségünk száraz sóterápiára?

 • Megelőzés jelleggel (az immunrendszer erősítése)
 • Gyógyulás céljából (légúti megbetegedések kezelése, légúti allergia tüneteinek enyhítése, légzéselégtelenség, nátha esetén)
 • Alvászavar, koncentrációs zavar megszüntetése
 • Stresszoldás, kimerültség, hiperaktivitás csökkentése
 • Nyugalom, kellemes relaxáció, feltöltődés céljából

 

Az említett panaszok esetén az egyik leghatékonyabb, s bárki számára ajánlott kezelési módszer a természetes száraz sóterápia, melynek mikroklímája pozitív élettani hatással bír az emberi szervezetre, elsősorban a légzőszervekre. A sóterápia során a sóval telített levegő jótékony hatását használjuk ki. A légzőrendszer öntisztuló, valamint a szervezet öngyógyító folyamataiban játszik nagy szerepet.

száraz sóterápia
Milyen betegségek kezelhetők száraz sóterápiával?

 • Felső-légúti megbetegedések, légúti allergiák (pollen, toll, pihe, stb.), szénanátha
 • Asztma, nátha, légzéselégtelenség, tüdőtágulás, fül-orr-gége fertőzések
 • Hörghurut, arcüreggyulladás
 • Dohányzás okozta irritációk, horkolás
 • Állandó köhögés
 • Alvászavar
 • Stressz, kimerültség

 

Sóterápiával az egészséges immunrendszerért

Sóterápia
Immunrendszerünk működését életvitelünkkel tudjuk befolyásolni, ezért érdemes odafigyelni rá és elősegíteni működését. A sóterápia immunrendszerünk erősítésében is fontos szerepet játszik.

De hogyan is működik ez a védelmi rendszer?

A nyirok utakban a nedvek szállítása történik az egész testben. A nyirokcsomók előállítják és raktározzák az immunanyagokat. A csecsemőmirigy, a lép és a csontvelő immunsejteket termelnek.  Amikor idegen anyagok kerülnek a szervezetbe, az immunsejtek felveszik velük a harcot testünk védelme érdekében. Az immunsejtek megsokszorozódnak, amint veszélyt érzékelnek egészségünkre nézve. Egyik legfontosabb védelmi vonal, a falósejt, amely elpusztítja a szervezetbe került káros anyagokat.

sóterápia negatív töltésű atmoszféra révén fejti ki jótékony hatásait az immunrendszerre, emellett nyugtat is. Ez az egyik legjobb módszer arra, hogy immunrendszerünk megerősödjön természetes módon.

Ha Ön is szeretné erősíteni immunrendszerét és meggyógyulni az allergiából, különböző légúti betegségekből, tegye próbára asóterápiát!

Milyen formában alakíthatunk ki sóterápiás egységet?

 • Sófal, mobil sófal
 • Sószoba
 • Sókabin
 • Sóbarlang
 • Sóhomokozó
 • Sóasztal, sóbútor
 • Só dekrációs és desing tárgyak, lámpák  

 

Felejtse el az asztmát! Kezelje sóterápiával!

Sóterápia
A sónak számtalan jótékony hatása ismert, köztük a légzőszervi megbetegedésekre gyakorolt gyógyító ereje. Hajdanán a légúti megbetegedéseket és a légzőszervi rendellenességeket gyakran kezelték sóterápiával, melynek ugyan kivitelezési formája sokban megváltozott, jótékony hatásai megmaradtak.

Az asztmás megbetegedések, csakúgy, mint az allergiás és más légzőszervi problémák, a jó idő beköszöntével felerősödnek. Tünetei megsokszorozódnak, erőteljesebbé válnak, irritáció jellemzi őket és gyakran elviselhetetlenné válnak. Legrosszabb esetekben az addig jól bevált kezelések hatásukat vesztik.

Mit tehet ebben az esetben? Válassza a sóterápiát!

sóterápiával kezelt betegek tünetei enyhülnek, sok esetben teljesen meg is szűnnek! A só jótékony hatással van a teljes emberi szervezetre, így az asztmás megbetegedések mellett immunrendszerünket is felerősíthetjük vele.

Ha Ön is asztmával küzd, és szeretné a nyári hónapokat is komfortosan tölteni a szabadban, forduljon hozzánk bizalommal!Sóterápiával Ön is újra fellélegezhet!

Ismerje meg a só gyógyító hatását!

Só gyógyító hatása
Rohanó világunkban az egészség megőrzésének kiemelt jelentősége van, hiszen a stresszes életmódból adódóan könnyedén megbetegedhetünk és elveszthetjük az egyensúlyt az mindennapokban. Előzze meg az esetleges betegségeket és ismerje meg asóterápia gyógyító hatását!

sóterápia alapját értelemszerűen a só képezi. Sokan nem is tudják, hogy a só milyen jótékony hatással lehet az emberi szervezetre, az alábbiakban erről ejtünk néhány szót.

A só az egyik legjelentősebb természeti kincsünk, amely minden élőlény számára nélkülözhetetlen. A sóterápia segítségével egyensúlyba tudjuk hozni vízháztartásunkat, de emellett természetesen még számos más csodás hatást is tartogat. A só segítségével védeni tudjuk agysejtjeink károsodását, ami megakadályozza az időskori demencia kialakulását.

sóterápián használt só segítségével könnyebben kezelhetjük érzelmeinket, így például hatékony segítséget nyújt a szorongásos és depressziós tüneteket mutató személyek számára.

Tekintse meg a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinket és vegye igénybe sóterápiánkat, hogy Ön is megtapasztalja a só által nyújtott gyógyító erőt!

A sószoba jótékony hatása a különböző bőrbetegségekre

Sószoba
sószoba nem csak a légzőszervi problémákra nyújt megoldást, hatását bőrünkön is érezhetjük. Segít a gyulladásos bőrproblémák kezelésében, jót tesz a pattanásos bőrnek, de hasznos a gombás fertőzések és az allergiás bőrproblémák gyógyításában is.

A só nem tömíti el a bőr pórusait, ugyanakkor kiegyenlítő hatása helyreállítja a pH-értéket és mérsékli az esetleges túlzott faggyútermelést. Csökkenti a gyulladást, és segít helyreállítani a hormonháztartást, amely a pattanások hátterében áll.

sószoba látványosan javítja az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit is. Sőt, a pikkelysömör egyik leghatásosabb gyógyító eszköze a só, akár véglegesen is megszüntethető vele.

Bőrbetegségek sóterápiával való kezelése esetén ne ijedjen meg, ha kezdetben a tünetek rosszabbodását tapasztalja: ez a méregtelenítés jele. Hagyja a bőrt megnyugodni és ezután készülhet a látványos, gyors javulásra!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha bőrproblémáit sószoba segítségével szeretné kezelni!

Sószobával a dohányzás ellen

Sószoba

Szeretne végre végleg megszabadulni a káros szenvedélyétől? Régóta mérgezi tüdejét és légutait az ártalmas cigaretta füsttel, de most végre eldöntötte, hogy szeretne regenerálódni a sok éves dohányzás után? A sóterápia nem csupán a légúti megbetegedések gyógyítására és kezelésére kiváló eszköz, de a dohányzásról való leszokásban is segít, és a tüdő, valamint a légutak állapotának javításában is.

sószoba rendszeres használata csökkenti a dohányzás következtében kialakult problémákat, tisztítja a tüdőt és a légutakat, gondoskodik arról, hogy a tüdő kapacitása növekedjen, a mérgek kiürüljenek a szervezetből. A só belélegzése a tüdő hörgőire és a légutak nyálkahártyájára fejti ki a jótékony hatásait. A só szemcséket belélegezve, azok bejutnak a légző rendszerbe, és szinte mágnesként magukhoz vonzzák a letapadt szennyeződéseket. A só szinte átmossa a tüdőt és a nyálkahártyát, megszabadítva azt a káros anyagoktól.

Válassza Ön is a sóterápiát, és élvezze az egyéni sószobája nyújtotta előnyöket!

Kapcsolatfelvétel és érdeklődés:

Kapcsolat
Az oldal tetejére